Schooien om geld voor een Woordenbende.
De beslissing is gevallen, ik ga mijn Woordenbendes bundelen tot een boek. Dan komt de vraag: zoek ik een uitgever of ga ik het boek zelf uitgeven? Na wat onderzoekwerk beslis ik dat ik mijn boek zelf wil uitgeven. Maar ja, ik kan dan wel een aardig verhaaltje schrijven, van een omslag ontwerp heb ik geen kaas gegeten en taalkundig moet er ook het één en ander gebeuren. Gelukkig zijn er mensen om mij heen die daar wel kaas van hebben gegeten. Gé Smit en Sanne van Deijl hebben mijn omslag ontworpen. Marion Smit verfijnde haar illustraties en is tot op heden nog bezig om mijn teksten te verbeteren. Kortom de benodigdheden voor mijn boek zijn er. Alleen het belangrijkste ontbreekt, namelijk genoeg geld om mijn boek uit te geven. Er volgt opnieuw een onderzoek naar de mogelijkheden om geld binnen te halen voor het uitgeven en drukken van het boek.
Ik kom uit bij de crowd funding site ‘voor de kunst’, ik meld mij hier aan en bepaal mijn te behalen doel. Het totaal bedrag van 2500 euro wordt vastgesteld voor de onkosten van het uitgeven en het drukken van het boek. Denk nu niet dat met de start van een crowd fund site het geld binnenstroomt. Nee, je wordt geholpen met een plan, een plan dat je moet uitvoeren. Dan pas begint het schooien, bedelen en ik heb 41 dagen om de benodigde 2500 euro binnen te halen.
Ik ben begonnen met het benaderen van de whatsapp groep van mijn vaste lezers. Dat werkte, de eerste bijdrage van Marion was nog niet binnen of er volgden er meer. Voor ik het wist was er al 10 procent binnen, en elke dag kwam er wel een bedrag binnen. Na een week ben ik begonnen met het benaderen van mijn vrienden op Facebook, ook hierop werd goed gereageerd. Langzaam liep het percentage op naar ongeveer 30 procent van het te behalen bedrag.
Zaterdagmiddag 26 januari heb ik mijn allereerste lezing ooit in de Centrale Bibliotheek van Utrecht gegeven. Niet alleen iets waar ik trots op ben, maar het levert ook nog een paar donaties op. Daarna viel het langzaamaan toch stil. Toen volgde de stap van onbeschoft bedelen en ik ben iedereen waarvan ik wist dat zijn nog niets gestort hadden, persoonlijk gaan benaderen. Deze schooiactie leverde mij weer een mooi aantal donaties op. Langzaamaan loopt het te behalen percentage op naar 50 procent. Die eer is aan Marion, zij benaderde haar familie, vrienden en kennissen, met als gevolg dat de vijftig procent werd gehaald en vandaag stomen wij door naar de 52 procent.
Ik ben nu 14 dagen bezig en heb intussen 1301 euro binnengehaald. Er is dus nog 48 procent te gaan, het moeilijkste gedeelte, want alle bronnen zijn zo langzamerhand aangeboord. Ik ben ook bezig met een bedrijf voor een grotere bijdrage. Maar ook daar ben ik er nog niet mee. Ik kan dus nog hulp gebruiken en ik besef donders goed dat niet iedereen op mijn boek zit te wachten. Maar misschien is er bij iemand een extra gunfactor aanwezig om mij alsnog te steunen of misschien wel extra te steunen. Daarnaast beloof ik dat elke cent die ik overhoud of eraan verdien naar het KWF gaat. Misschien trekt dit jullie ook over de streep. Kortom bedankt alvast voor het kijken op de ‘voor de kunst’ site en klik a.u.b. de volgende link aan:
 

Schooien voor een Woordenbende is een hele belevenis
Bedelen, vragen en smeken om geld omdat dit boek het waard is
Niet alleen mijn Woordenbendes, maar tekeningen en omslag maken het boek compleet
De bijdragen van jullie maken mijn boek gereed 

Gereed voor verzending naar jullie handen en ogen
Die het boek vasthouden en mijn teksten lezen mogen
Ik ben er nog niet en moet jullie om nog meer geld vragen
Kijk nog eens naar mijn acties, kan ik jullie hiermee uitdagen?

Een uur lang Woordenbendes voorgelezen door Toon met zijn heldere stem
Daarna valt er veel te lachen over of met hem
Heb je mijn cadeaupakket al bekeken?
Vier verjaardagen lang hoef je niet te verzinnen wat je aan de jarige zal geven

Een overnachting in ‘Airbnb Nieuwegein’ kan ik je ook aanbieden
Heerlijk wanneer je van het mooie Utrecht wilt genieten
Je krijgt nog twee Woordenbendes die je anders naar Utrecht laten kijken
De Dom, De Piano op het station en De Denker op De Neude kan je dan écht bekijken
Kijk nog eens op mijn crowd fund pagina door op de onderstaande link te klikken

 Dan kan ik snel het boek voor jullie laten drukken

 
 

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.