Manicuren voor mannen in Culemborg

 


Het is voorjaar, de zon schijnt en ik ben op een verjaardagsfeest met goede vrienden. We staan buiten met bekenden en onbekenden in het zonnetje met een drankje erbij. Er wordt veel onzin verkocht en net zoveel gelachen. En natuurlijk wordt er ook sociaal bijgepraat, zo van: “hoe is het bij jullie op het werk, of hé meid, hoe is het met je nieuwe nagelsalon?” Wanneer je aan sommige mensen zo’n vraag stelt ben je gelijk onder de pannen. Het ging gelijk los, je gooit er voor een dubbeltje in en er komt voor honderd euro geluid uit. Niet negatief bedoeld, want het was een semi serieus gesprek, onderbroken door flauwe opmerkingen, gelach en de nodige drank.

 

Op een gegeven moment na het bestuderen van mijn handen met gescheurde nagels, zegt ze: waarom kom jij niet langs? Ik? Ik kijk haar aan met een vraagteken boven mijn hoofd. Zij heeft toch wel gezien dat ik op en top man ben? Jij denkt toch niet echt dat ik met mooie versierde nagels ga rondlopen, jij moet echt even stoppen met die wijn. Nee, mafkees zegt ze, dat bedoel ik niet maar jouw nagels zijn gescheurd en daar kan ik ook wat aan doen. Oh bedoel het zo? Reageer ik lachend. Ik bestudeer mijn nagels die her en der gescheurd zijn en wanneer ik eerlijk ben is dat ook wel vervelend.

 

Ik ga bij het feest weg met een halve afspraak. Je kent dat wel, meid dat doen we, ik maak snel een afspraak met je. Maar voor je thuis bent ben je de afspraak eigenlijk al vergeten.
Gelukkig vergeet zij deze halve afspraak niet en niet alleen vanwege de commerciële belangen en een kleine twee weken later ontvang ik een appje:

Hey Toon, wanneer mag ik je verwelkomen in mijn salon om je nagels te repareren?

Ik schiet in de lach, want natuurlijk was ik al helemaal vergeten om een definitieve afspraak te maken. Nog diezelfde avond maakten we een afspraak voor mijn nagels.

Eenmaal aangekomen zijn we eerst met koffie en thee begonnen en wat bij gaan kletsen. Weet je nog? “Je gooit er dubbeltje in en er komt voor honderd euro uit”. Dat was nu ook niet anders. Kortom het werd een middag met een hoop gezelligheid en gerepareerde nagels op de koop toe.

Tja, dan gaat mijn dichtfantasie weer op hol en komt er het volgende uit.
 Manicuren voor mannen in Culemborg  

Manicuren voor mannen in Culemborg
Nee, niet alleen voor mannen, die komen er zeldzaam
Altijd gescheurde nagels, dat gebeurt niet meer als ik er voor zorg
Met zelftrouwen, gewoon op een feest waar wij rond een tafel staan

Dan mag jij mij van het probleem afhelpen
Ik neem contact met je op, beloof ik haar
Weken later begint de app te werken
Wanneer gaan we daten? Of zei je het zomaar?

Nee meisje, straal vergeten
Ik was niet dronken, maar het geheugen was leeggelopen
Maar we gaan heel snel nageldaten
En die date? Die was snel afgesproken

Met gebroken nagels naar Culemborg
Ik bewonder het huis en het nagelpaleis
Stijlvol ingericht, je proeft de zorg
Het is hooguit twee seconden stil en dat geeft de gezelligheid prijs

Zal ik een foto van je handen?
Even een vijl langs je nagels halen
Een plakkertje, wat gel in alle standen
En ik krijg een eigen bakje met materialen

Een lakje voor vochtige nagels, je gelooft het niet
In een flesje dat zo klein is dat het maar net de naam flesje mag hebben
Intussen moet ik snel weg, want de tijd wacht niet
Ach een feestje kan zoveel aardigheid scheppen

Kijk eens naar haar werk door op deze link te klikken

 

 

 

 

 

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.