In mijn eerdere Woordenbendes heb ik jullie verteld over de verslaving van mijn zoon.

Hij was ooit verslaafd aan wiet en is daar bij YWC van afgekomen. Hij vertelde ons laatst dat hij zijn negen maanden badge ging ophalen. Dit betekent dat hij al negen maanden clean is en dat maakte mij ongelofelijk trots. De dag dat hij mij dit vertelde waren wij op weg naar Paradiso in Amsterdam om naar een optreden van Lord Huron te gaan.

Toen wij daar in Paradiso naast elkaar stonden te kijken naar het optreden schoot mij het volgende binnen:  vlak voor zijn vertrek naar de YWC Clinique zouden wij samen naar het optreden van Lord Huron in Tivoli Vredenburg gaan. Dit ging niet door omdat hij toen van een goede vriendin en tevens zijn maatje een uitnodiging kreeg om samen naar dit optreden te gaan als afsluiting van deze periode.  Hij vroeg mij toen of ik het niet erg vond wanneer hij met haar naar dit optreden zou gaan.

Nu stonden wij daar samen naar Lord Huron te kijken en ik keek naar hem en ik was zo fucking trots. We hadden ’s middags een tijd afgesproken en hij was daar gewoon op tijd. Hij was gezellig en vol verhalen over zijn school, werk en muziek. Mijn gedachten gingen terug naar de tijd vóór YWC en dat gemiste optreden in Tivoli. Ik was zo blij dat ik toen niet mee ben geweest, want dit moment was voor mij onbetaalbaar. Hij stond daar helder en fris te genieten en ik genoot van hem én van het optreden. Vooral van hem, want ik hou net als iedereen heel veel van mijn kinderen en wanneer het met één van je kinderen niet goed gaat, dan doet dat veel met je, meer dan ik ooit had kunnen denken. Tijdens dat optreden heb ik stiekum menig traantje weg gewreven, niet van verdriet maar van geluk.

Hierbij kwam ik tot de volgende Woordenbende waarbij ik gebruik heb gemaakt van teksten van Lord Huron. (I will be back one day)


Je hebt heel lang gerend
JTrying to flee that lifee probeerde dat leven te ontvluchten
But I can’t seem to leave it behindMaar je kon het blijkbaar niet nalaten
Wanna visit the windswept shores of a time beforeWilde je de winderige oevers van een tijd eerder bezoeken?
Ik heb een gelofte afgelegd dat ik je weer zou zien
Op een dag ben je terug en zal ik je vinden

Hier in Paradiso sta je daar ontspannen leunend tegen die pilaar

Heb ik je gevonden in je liefde voor muziek, mooier dan wat je kort geleden verliet

Lord Huron vol met passie en mooie nummers over heden en verleden

Samen aan een colaatje nippend kijkend, bewegend, want dansen leren wij nooit

Ik lees je dromen over de bands die je hier zou willen laten optreden

Voor mij is het verleden voltooid


Heb je genoten van dit verhaal, lees mijn boek dan eens. De opbrengsten van het boek gaan naar de YWC KLINIEK. 
Het boek is te bestellen op:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/toon-de-woordenbende/31401

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.