Het gekleurde schip op het Utechtse singel

Het is net of hij over de singel de stad is in gevaren
Een bonte schakering van diverse kleuren
Over de singel binnengekomen dwars door de wandelpromenade van Hoog Catharijne gebroken
En precies op de juiste plek tot stilstaan gekomen

Hebben de Utrechters hem al een naam gegeven?
Want hij is daar niet meer voor even
Hij is daar verankerd voor een lange tijd
Het gebouw ligt er voor altijd

Een reusachtige gekleurde romp van roze, rode blauwe grijze en witte vlakken
De installatie voor het glazenwassers bakkie is een kruis en staat bovenop als heilig baken
Die laat het bakkie met glazenwassers alleen maar stijgen en zakken
Misschien moet dit kruis wel over deze harde werkers waken

Wordt dit gebouw één van Utrechts bezienswaardigheden?
Of zegt de echte Utrechter: Man wat lul je nou, het is gewoon een gekleurd gebouw
De tijd zal het leren, eerst vond ik hem lelijk en niet passen
Tegenwoordig laat ik mij door dit gebouw en mijn stad Utrecht verrassen

Heb je genoten van dit verhaal, lees mijn boek dan eens. De opbrengsten van het boek gaan naar de YWC KLINIEK. 
Het boek is te bestellen op:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/toon-de-woordenbende/31401

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

1 gedachte over “Het gekleurde schip op het Utechtse singel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.