Het boek ‘Toon de Woordenbende’

Vandaag was ik zo druk met privéwerkzaamheden, dat ik er niet aan toe kwam om mijn mail te lezen. Het is 20 maart, de dag van het Waterschap en de Provinciale verkiezingen. Belangrijk, maar dat maakte mijn dag niet speciaal.

Eigenlijk is de dag al zo goed als voorbij wanneer ik mijn mail begin te lezen. En ja hoor, daar is het mailtje van de drukker dat de omslag eindelijk was goed gekeurd.
Wat een gedoe zeg, eerst was de omslag verkeerd om aangeleverd en toen dat probleem getackeld was, kreeg ik weer een mailtje dat de rug 2 millimeter afweek. Ik zal de krachttermen niet herhalen die ik uitriep over die lullige twee millimeter. Man wat kan mij die rottige 2 mm toch schelen dacht ik, maar ja, je wilt toch een perfect uitziend boek uitbrengen. Het was ook de frustratie die er een beetje uitkwam.

Je kent dit misschien wel, de teksten worden wel honderd keer doorgelopen en elke keer denk je, ik kan eindelijk het boek gaan uitgeven. Maar dan wordt er weer een scheve komma gevonden, een letter die op zijn kop staat of een regel die van achteren naar voren loopt. Pffft er komt geen einde aan. Maar als alle letters netjes in de rij staan en op de plaats waar zij horen te staan, kan ik die handel eindelijk uploaden. Ik wil alles tegelijk uploaden, maar de drukker wil eerst de tekst en indeling beoordelen en dan mag ik de cover pas uploaden. 

Dit is dus niets voor een ongeduldig typetje zoals ik. Maar goed, alle tekst is afgestoft, dus wat kan er nu fout gaan. Tja, Lagas dat heb je dus mis, de pagina nummering is niet juist. Ik moet iets aanpassen met secties en zo. Ik heb geen idee hoe ik dat nu weer moet doen. Kunnen jullie dat niet even voor mij doen? Gelukkig lossen zij het voor mij op. Eindelijk mag ik de cover uploaden. Vandaag op 20 maart is het zover: de mail dat alles in orde is bevonden. De proefdruk is onderweg en wordt de 25e bij mij aangeleverd. Ik verwacht dat deze proefdruk gelijk perfect is. Niet geleerd van het voorafgaande Toon? Nee dus, volgende week gaat mijn boek uitgegeven worden. 

Het resultaat van hard werken niet alleen door mijzelf, maar wat dacht je van Marion. En dan mag ik zeker Gé en Sanne niet vergeten. Er is niet alleen hard gewerkt aan het boek, maar ik moest het ook financieel rond zien te krijgen. Hier was er een succesvolle crowd fund actie voor nodig. Dit is toch een spannende zaak, want nu moet je de mensen van te voren overtuigen dat investeren in je boek een goede zaak is. Samen met Marion is het gelukt om het benodigde geld, maar liefst 2500 euro, bijeen te krijgen. Ik heb hier veel van geleerd, maar nog belangrijker, ik heb gemerkt dat velen mij dit gunden. Kortom deze dag, 20 maart is een dag die ik niet snel zal vergeten. Die Woordenbende gaat er eindelijk komen. Hier ben ik jullie echt heel erg dankbaar voor.

Vandaag in 2019 op twintig maart
Krijgt mijn boek eindelijk een kop en een staart
Er stonden wat letters op hun kop, daar had ik even niet opgelet
Alle scheve komma’s zijn weer netjes recht gezet

Aan de cover mankeerde niets
Maar een afwijking van 2 mm is voor de drukker niet zomaar iets
Alle letters zijn op de juiste plaats gezet
De persen worden vanaf nu door een Woordenbende bezet

Je bestelde boek komt eraan
Het was even wachten maar je hoeft er niet voor in de rij te staan

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.