Demente moeder en corona

Gisterenochtend tijdens een Teams overleg vertelde een collega over zijn demente schoonmoeder die het vanwege corona niet lang meer zou maken. Hij vertelde hoe moeilijk het al was om zonder corona contact te maken en hoe moeilijk het is om nu ook niet bij haar te zijn. Aan het middagoverleg nam hij niet deel, zijn schoonmoeder was al overleden. 

Wazig kijkt zij de wereld in

Herkent niemand van je gezin

Wat haar ogen zien kan je niet verzinnen 

Je komt niet altijd bij haar binnen 

De deur staat wel open en een enkele keer 

Soms heel even, herkent zij je weer 

Een lach van vijf seconden zal jullie binden

Daarna kom je niet meer binnen

Corona viel haar laf aan

Hierdoor kwam zij alleen te staan

Haar laatste lach en heldere ogen vertellen mooie dingen

Alsof zij zegt: ik ben je niet vergeten hoor, kom maar binnen

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.