Chris Woerts heeft zich opgeworpen als de nationale roeptoeter van Foxsports

Chris Woerts heeft zich opgeworpen als de nationale roeptoeter van Foxsports, hij laat ook geen mogelijkheid onberoerd om het voor deze zender op te nemen. Nu de KNVB voor het eerst in jaren eens naar de supporters heeft geluisterd, gaat hij helemaal los en is vol onbegrip over het domme voetbalvolk die nergens wat van snapt en de KNVB die zijn zaakjes niet voor elkaar heeft. 
Hij gaat voorbij aan alle opgelegde decreten van de KNVB in het verleden waarbij wedstrijden op incourante tijden bij de supporters door de strot werden geduwd. Hoe vaak hebben voetbal supporters niet moeten slikken dat wedstrijden op bijvoorbeeld vrijdag- of zaterdagavond om 20:45 uur worden gespeeld. Vergeet de ontelbare keren niet dat er op zondag om 13:00 uur moest worden gespeeld. Dan heb ik het niet eens over de thuissupporters, maar denk eens aan de uitsupporters die na de wedstrijd vaak een uur gedwongen in het stadion moeten blijven en vaak pas ‘s nachts pas thuis zijn. 
Verder vindt hij dat supporters enorme zeurpieten zijn wanneer het gaat over het spelen rond Kerst en Nieuwjaar. Hij zal wel geen leven hebben thuis, maar de gemiddelde voetbalsupporter brengt de feestdagen nu eenmaal graag met zijn/haar familie door. 
‘De KNVB moet het spelen op zondag maar gewoon doordrukken, net als in de ons omringende landen’. Alweer maakt hij een denkfout, want Nederlanders laten dit niet door de strot drukken. Kijk maar eens naar het verzetten van de wedstrijden omdat Ajax afgelopen seizoen geholpen moest worden. De stadions waren maar half gevuld. En waarom? Er zijn namelijk supporters die de volgende dag gewoon naar het werk of naar school moeten. Ik voorspel dat wanneer de KNVB niet naar de supporters verenigingen geluisterd zouden hebben en het op zondag spelen om 18.00 uur door had laten gaan, de stadions op tijden voor hooguit voor 60 procent gevuld zijn. Hij haalt zijn gelijk met een enkele klassieker die in het verleden om 18.00 uur is gespeeld. Dat was een enkele keer en werd dan vaak onder het mom van veiligheid doorgedrukt. 
Dat de maat voor de supporters vol is, is dan ook niet meer dan logisch. 
Het gezwets over de TV-gelden die nodig zijn om te concurreren met de clubs uit de Premier League, laten mij heel hard lachen. Een club als Liverpool ontving vorig seizoen maar liefst 168 miljoen euro en club als Ajax ‘slechts 10 miljoen’. Leg mij eens uit hoe je in godsnaam wilt concurreren met een club in de Premier League als het verschil meer dan 150 miljoen per jaar is. 
Hierdoor willen de clubs alleen maar de beste spelers kopen, wat weer gevolgen heeft voor de trouwe supporters, want de goedkoopste seizoenkaart bij Liverpool kost 790 euro. Daar is voetbal al een sport voor de elite aan het worden. Bij mijn cluppie FC Utrecht betaal ik 210 euro per jaar. Dat is iets meer dan een tientje per wedstrijd. Inderdaad, soms zijn de wedstrijden bedroevend slecht en de andere keer ga ik met een euforisch gevoel naar huis. Maar hier zit het ‘gewone volk’ nog op de tribune omdat alles betaalbaar is En ja, voor die 210 euro wil ik ook dat de wedstrijden op een enkele uitzondering na om 14:30 worden gespeeld, net als de NAC supporter zijn zaterdagavondwedstrijd niet kwijt wil. En waarom? Dat heet traditie mijnheer Woerts, juist dat wat jij verafschuwt, maar waar supporters aan vasthouden. 
Jij vindt ook dat het bezoek en kijkgedrag van supporters ook aan verandering onderhevig is. Ja koekoek! Logisch wanneer veranderingen je steeds door de strot geduwd worden, moet je je kijkgedrag wel aanpassen. Daar is dankzij de samenwerkende supportersverenigingen een keer een eind aangekomen. Want mijnheer Woerts, het voetbal is van de supporters en niet van Foxsports.


Heb je genoten van dit verhaal, lees mijn boek dan eens. De opbrengsten van het boek gaan naar de YWC KLINIEK. 
Het boek is te bestellen op:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/toon-de-woordenbende/31401

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.