Het is je gelukt corona

Niemand naar zijn opa of oma 

Sinds jij hier bent geland 

Zijn er velen elders gestrand

Wat hebben wij jou aangedaan 

Waarom ben jij de strijd aangegaan

Jij onzichtbare lafbek

Het lukt je steeds op een andere plek

Zoals in elke oorlog ontstaat er verzet

Het kwam traag op gang, nu wordt er op je gelet

Jij kan niet zo ver springen 

Met anderhalve meter gaan wij jou verdringen

Onschuldige doden door jouw toedoen 

Zullen wij op jou wreken, al kost het nog zoveel poen

Verzorgers, verpleegkundigen en artsen werken keihard

Met als enige wapens hun passie, de liefde en een kloppend hart

Met dat hart dat klopt voor iedereen 

Vecht je daar maar eens doorheen 

Jij gaat het echt verliezen 

Al moeten wij daar eenzaamheid voor kiezen

Straks gaan we weer bij onze opa’s en oma’s op bezoek

Drinken en eten we wat bij elk terras op de hoek

Sluiten wij weer achter elkaar aan op de snelweg

Knuffel ik al mijn familie, vrienden en collega’s en zeg:

Ik ben blij met jullie 

Het gevecht duurde tot juli

Maar wij hebben gevochten met het hart

Corona wij hebben het voorgoed met jou gehad

Auteur: admin

Ik ben Toon Lagas, een Utrechtse schrijver, dichter en verteller. In 2019 is mijn boek ‘Toon de Woordenbende’ uitgekomen. Een Woordenbende is een kort verhaal dat eindigt met een gedicht. De illustraties zijn van Marion Smit. Mijn verhalen op mijn blog Toondewoordenbende zijn sinds juli 2018 al 35.000 keer gelezen. In 2017 is mijn eerste boek ‘De Piano’ met verhalen en gedichten rondom de beroemde piano op het CS Utrecht uitgekomen. Dit boek kreeg veel aandacht op RTV Utrecht en op RTL TV. Ik volg met mijn hart en mijn ogen de dagelijkse gebeurtenissen en maak nieuwe herinneringen en beschrijf het leven in Utrecht vol gevoel en humor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.